ORQUESTA DE LA COMUNITAT VALENCIANA  PALAU DE LES ARTS REINA SOFÍA
date I 2022 I actual 
IGNASI DOMENCH RAMOS

CSMA I 2010-2011-2012-2013
Profesores CSMA I César Peris, Lorenzo Ferrandiz, Francisco Inglés

Ignasi es desde las temporada 2018 Ayuda de Solista en la Orquestra de la Comunidad Valenciana Palau de les Arts Reina Sofía

Ignasi ha sido en las temporadas 2014-2016 percusionista invitado de la Orquesta de la Radio de Baviera, Múnich-Alemania

En 2017 obtiene la plaza de solista de timbal de la Südwestdeutsche Phiharmonie –Orquesta Sinfónica del sud-este de Alemania  Konstanz, Alemania

Estudios

Ignasi Domenech (Alcoi-Alicante 1989), realiza sus primeros estudios de percusión en el Conservatorio Profesional de Música de Alicante con  Oscar Martí. Realiza estudios superiores de percusión en el Conservatorio Superior de Música de Aragón CSMA  bajo la dirección de César Peris y Lorenzo Ferrándiz, Francisco Inglés e Ignacio Molins, obteniendo las máximas calificaciones y amplia estudios de master en el Conservatorium van Maastricht (Holanda) con Raymond Curfs.

Ignasi es academicista de la Bayerischen Rundfunks recibiendo clases de Raymond Curfs, Christian Pilz, Guido Marggrander y Markus Steckeler.

Premios

Ha recibido los premios 2008 Concurso Jóvenes intérpretes “Ruperto Chapí”, Villena (Alicante) -Accésit- y 2011 “Baketes” III Concurso Nacional de Percusión: Caja, Benetússer (Valencia) -Primer premio-.

Jóvenes Orquestas

Ha sido miembro de jóvenes orquestas como la SHMFO (Schleswig-Holstein Musik Festival Orchestra), NJO (Nederlands Jeuness Orchestra), GMJO (Gustav Mahler Jugendorchester) o Orchestra of Europe (Zurich).

Obtiene la plaza de Academicista-Praktikum con la  con la Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks (Orquesta Sinfónica de la Radio de Baviera, Múnich).

Ámbito profesional docente

Ha impartido clase magistrales de percusión en el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears y es  invitado en la Primera Trobada de percussió de Pollença.

Es profesor especialista de percusión-láminas en el CSMA Conservatorio Superior de Música de Aragón en el curso 2017.

Ámbito profesional artístico

Desde 2022 percusionista titular (concurso) de la Orquesta de la Comunitat Valenciana (Palau de les Arts Reina Sofía). ha participado con la Bayerisches Rundfunk, München Philharmonic Orchester” (Orquesta Filarmónica de Múnich), “Orchestra of Europe”, (Zurich-Orquesta de Europa), OSE (Orquesta Sinfónica de Euskadi), Rotterdam Philharmonic (Orquesta filarmónica de Rotterdam) y grupos de cámara como el Plural Ensemble (Ensemble Contemporáneo de Madrid).

Orquesta de la Comunidad Valenciana Palau de les Arts Reina Sofía

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) va ser fundada l’any 2006 per Lorin Maazel, el seu primer director musical.

En poc de temps, la formació titular del Palau de les Arts s’ha llaurat un prestigi entre el públic i la crítica, i ha assolit un alt nivell artístic que la situa entre les millors orquestres d’Espanya i una de les més importants creades a Europa durant els últims anys. Aquest reconeixement s’ha forjat també gràcies a la presència de Zubin Mehta en les primeres temporades, sobretot amb el recordat Anell wagnerià enregistrat en DVD, i a mestres de la talla de Riccardo Chailly, Andrew Davis, Valery Gergiev, Gianandrea Noseda o Georges Prêtre. A més, han sigut directors titulars de l’OCV Omer Meir Wellber, Roberto Abbado i Fabio Biondi, així com Ramón Tebar el seu principal director invitat. Des de setembre de 2021, l’estatunidenc James Gaffigan és el director musical de la formació i assumeix l’obertura i clausura de la temporada amb el Requiem de Mozart i Wozzeck, respectivament.

Elogiada per la qualitat dels seus músics i per ser un conjunt versàtil capaç d’interpretar amb admirable personalitat tant òpera com música líricosimfònica, l’OCV continua la seua trajectòria professional impulsada per primeres figures de la direcció orquestral, entre les quals hi ha Daniele Gatti (Requiem de Verdi) i amplia el seu nodrit repertori operístic de la mà de reconegudes batutes internacionals especialitzades en diferents estils, com Marc Albrecht (Elektra), Carlo Rizzi (La Cenerentola), Daniele Rustioni (Falstaff), Stefano Montanari (Così fan tutte) o Markus Stenz (Fin de partie). A més, afiança la col·laboració amb els principals directors espanyols que més projecció tenen fora de les nostres fronteres, entre ells Guillermo García-Calvo, Gustavo Gimeno, Pablo Heras-Casado, Juanjo Mena i Josep Pons.

Cada temporada, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana intervé en les òperes programades en Les Arts i protagonitza un ambiciós cicle de concerts en què aborda partitures complexes de tots els estils, com la Missa glagolítica de Janáček, els requiem de Verdi i Brahms, ballets de Stravinski, les simfonies més emblemàtiques de Beethoven, Brahms, Bruckner, Dvořák, Haydn, Mahler, Mendelssohn-Bartholdy, Mozart, Prokófiev, Schubert, Schumann, Sibelius, Txaikovski o Xostakóvitx, poemes simfònics de Mussorgski, Rimski-Kórsakov i Strauss, així com música francesa i espanyola. També participa activament en els programes de formació (produccions i concerts del Centre de Perfeccionament), educació (concerts per a escolars i públic familiar) i divulgació (concerts de cambra en sessions matinals de diumenge).

Considerada un dels referents culturals més importants de la Comunitat Valenciana, l’OCV realitza part de la seua activitat en altres auditoris i institucions de la regió (cicle Les Arts amb Tu), i manté un vincle estret amb l’Auditori de Castelló des de la seua inauguració, on cada temporada ofereix diversos concerts dirigits per importants batutes. Com a ambaixadora de l’immens patrimoni musical valencià, l’orquestra ha interpretat i recuperat composicions de Barrachina Sellés, Blanquer, Chapí, Esplà, López-Chavarri, Llàcer Pla, Lleó, Palau, Rodrigo, Salvador i Serrano, i també fa costat a la difusió d’autors contemporanis com César Cano, Juan José Colomer, Francisco Coll o Andrés Valero.

DIRECTOR TITULAR James Gaffigan

ENTRADAS RECIENTES

SESIONES PARA JÓVENES 2024 DEL 28 DE FEBRERO AL 1 DE MARZO

PERCUSIONES DEL CSMA I CONSERVATORIO…


CLASES MAGISTRALES 2024


Privacy Preference Center